top of page

Waarom wordt het klooster niet behouden?

Het gebouw is in een slechte staat. De kosten van renovatie naar ook de nieuwste energienormen hebben we berekend. Met dat plan hebben we drie jaar financiering gezocht, maar dat is niet gelukt. Daarom hebben we uiteindelijk toch gekozen voor nieuwbouw. Waarbij we de beeldbepalende elementen wél laten staan om het verhaal ook met de stenen nog verder te vertellen. De twee originele kapellen, de kenmerkende kloostergang en de losstaande opengewerkte klokkentoren blijven behouden. Alle andere stukken van het moederhuis worden afgebroken.

Is viertien een woningcorporatie?

Nee. En dat heeft heel wat voordelen. Zo hoeven we geen inkomenstoets te doen en moeten we niet via het puntensysteem de huur berekenen. Beter én goedkoper wonen is ons doel.

Hoeveel appartementen komen er?

Het klooster is gebouwd voor meer dan 200 zusters. Met onze 150 appartementen zitten we daar in de buurt. Het precieze aantal kan nog wat wijzigen, naargelang het proces vordert. We willen het betaalbaar houden en veel mensen de kans geven om te kunnen samenleven op deze plek. De appartementen zijn in die filosofie ontworpen.

Komt er meer verkeer?

Er zal meer verkeer zijn dan vandaag, dat kan ook niet anders want vandaag gebeurt er weinig. We focussen op allerlei vormen van deelvervoer (auto, fiets, scootmobiels, rolschaatsen) en we hebben een doelgroep die daar ook minder dan anderen gebruik van maakt.

Past dit binnen het bestemmingsplan?

Ja, onze plannen passen binnen het huidige bestemmingsplan.

bottom of page